VOORWOORD


Mark Koevermans

Commercieel Directeur Feyenoord

Beste relatie,


De eerste maand van 2019 zit er bijna op en het absolute hoogtepunt vond afgelopen zondag plaats. We hebben van Ajax gewonnen en de manier waarop was grandioos. Er was passie, strijd en de absolute wil om te winnen. Zo kwam er met de historische 6-2 overwinning een einde aan een roerige week, waarin trainer Giovanni van Bronckhorst bekendmaakte na dit seizoen de club te verlaten.


Een dag voor de bekendmaking van zijn vertrek plaatste Feyenoord zich nog voor de halve finales van de TOTO KNVB Beker door Fortuna Sittard met 4-1 te verslaan. In de volgende ronde treffen we opnieuw Ajax in De Kuip. Een prachtig affiche. Ik hoop van ganser harte dat de ploeg de prestatie van afgelopen zondag nog eens dunnetjes over kan doen. Voorlopig blijven we in de race voor de zesde prijs in vier seizoenen tijd.


Zo spectaculair als januari eindigde, zo relatief rustig begon de eerste maand van het nieuwe jaar. Feyenoord kende een uitstekend trainingskamp in Marbella, waar alle faciliteiten voor een optimale voorbereiding op de tweede seizoenshelft aanwezig waren. Ook de Feyenoord Business Club reisde, zoals gewoonlijk, af naar het Spaanse oord. Daar werd de selectie op de voet gevolgd. Zo stond er onder meer een meet and greet op het programma en waren de FBC-leden aandachtig toeschouwer bij beide oefenduels. Verderop in het magazine leest u alles over de FBC-reis naar Marbella.


Ook in De Kuip gebeurde er genoeg. Naast de memorabele Klassieker en de bekerwinst zijn we een Partnership aangegaan met Office Centre. Het bedrijf heeft ambitieuze doelstellingen voor de toekomst en met het grote zakelijke achterland en het landelijke bereik is Feyenoord prima in staat Office Centre hierbij te ondersteunen.


Tot slot wil ik nog even stilstaan bij de traditionele nieuwjaarsreceptie, waar ik tot mijn genoegen vele FBC-leden heb mogen begroeten. Er was tevens mooi nieuws te melden. Feyenoord gaat een officiƫle samenwerking aan met FC Dordrecht. Het is de bedoeling dat (jeugd)spelers die daar baat bij hebben tijdelijk bij de club uit de eerste divisie kunnen gaan spelen, om vervolgens sterker terug te keren bij Feyenoord. Wat mij betreft een uitstekende ontwikkeling, waar de gehele club profijt van zal hebben.


Hopelijk tot ziens in De Kuip.


Met vriendelijke groet,


Mark Koevermans