SUCCESVERHAAL

FBC-leden komen
bij elkaar over de vloer
na succesvolle deal

De Feyenoord Business Club is de bakermat van menig succesvolle zakendeal. Wat de overeenkomst ook behelst, Feyenoord staat altijd centraal. Zo ook bij het succesverhaal van Maarten Smit (Delta Makelaars) en Erik van Son (Van Son Vloeren), Business Clubleden die elkaar toevallig tegen het lijf liepen.

Goedlachs
Alsof ze elkaar al jaren kennen, zo goedlachs zitten Smit en Van Son tegenover elkaar in Brasserie De Kuip. ‘Maar we kwamen elkaar echt pas afgelopen oktober tegen tijdens een niet-FBC-evenement’, bekent Smit in het sfeervolle etablissement. ‘Binnen Feyenoord hadden we elkaar helemaal nog nooit gezien’, vervolgt hij. Toch sloten beide FBC-leden onlangs een succesvolle deal. ‘En inmiddels heeft Erik van boven naar beneden de vloeren in mijn nieuwe huis gelegd.’ Het geeft aan wat een band de FBC en Feyenoord in het bijzonder schept.

Hongaarse punt

Van Son kijkt met grote tevredenheid terug op het project, waarbij een vloer met Hongaarse punt werd aangelegd. ‘Een niet alledaags project’, aldus de specialist in vloeren. ‘Erg mooi om daar de samenwerking mee te beginnen.’ De kans is groot dat het niet bij de vloeren in het huis van Smit blijft. ‘We hebben elkaar ook al gevonden voor een project in Spijkenisse wat Maarten in de verkoop heeft’, aldus Van Son.

‘Natuurlijk is de prijs belangrijk, maar het gevoel bij de persoon moet goed zijn.’

Contact maken
Ook al verliep het eerste contact tussen beide heren niet via de Feyenoord Business Club, ze zien wel degelijk de toegevoegde waarde van de grootste netwerkclub van Rotterdam en omstreken. ‘Je wordt gestimuleerd om contact met anderen te maken’, aldus Van Son. ‘Vervolgens is het natuurlijk aan de leden zelf om hier het maximale uit te halen.’ Van Son en Smit zien dat het tot mooie deals kan leiden. ‘Daarbij draait het toch echt om gunnen. Natuurlijk is de prijs belangrijk, maar het gevoel bij de persoon moet goed zijn’, vindt Van Son, die ook een aantal onderhoudswerkzaamheden in De Kuip heeft verricht.

Zo kan het dus plots geschieden dat in het huis van Smit dezelfde toplaag op de vloer ligt als in het Maasgebouw. ‘Met dat zeer recente project is het dus allemaal begonnen. Het was een uitdaging qua planning, maar het is heel netjes afgerond. Nu ik zelf deze goede samenwerking heb gehad wordt doorverwijzen naar Erik ook makkelijker’, geeft Smit toe. Een nieuw succesverhaal lijkt een kwestie van tijd.