VOORWOORD

Mark Koevermans

Commercieel Directeur Feyenoord


Beste relatie,


Recent heeft Feyenoord haar jaarcijfers over het seizoen 17/18 bekend gemaakt, hetgeen ons trots stemt. Feyenoord heeft het boekjaar 2017-2018 afgesloten met een recordomzet van 99,4 miljoen euro en een nettowinst van 11,6 miljoen euro. Het is het zevende jaar op rij dat de club een positief financieel resultaat heeft behaald. Het eigen vermogen is gegroeid en er is een stabiele financiƫle basis voor de toekomst gelegd.


Prachtige cijfers die voortkomen uit goede resultaten op het gebied van zakelijk sales, ticketinginkomsten, merchandise en partnerships. Uiteraard spelen de deelname aan de UEFA Champions League en de daarmee gepaard gaande wedstrijd- en mediabaten een prominente rol. Een deel van de inkomsten is door Feyenoord besteed aan investeringen in de nieuwe trainingsaccommodatie voor het eerste elftal, investeringen in het nieuw te bouwen jeugdcomplex, transfers en aan het terugkopen van een deel van de aandelen van de Vrienden van Feyenoord.

FBC-reis

Helaas heeft Feyenoord zich dit seizoen niet weten te kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League. Toch gaat de Feyenoord Business Club Europa in en wel op dinsdag 6 november. Dan reist een delegatie af naar Milaan om daar te genieten van het Champions League-duel tussen Internazionale en FC Barcelona. Een unieke trip, waar netwerken gecombineerd wordt met ontspanning. Zo staat er voor de meereizende FBC-leden onder meer een ontmoeting met voormalig Feyenoord-speler Stefan de Vrij op de planning.

Interland

De kans is groot dat we De Vrij binnenkort ook weer in actie zien in De Kuip. Het Nederlands elftal speelt op vrijdag 16 november de UEFA Nations League-wedstrijd tegen wereldkampioen Frankrijk. Het is mooi om te zien dat de spelers van het Nederlands elftal bij hun terugkeer in Rotterdam worden toegejuicht door het maximale aantal toeschouwers in De Kuip, want het duel is uitverkocht.

Graag tot ziens in De Kuip!


Met vriendelijke groet,


Mark Koevermans