SUCCESVERHAAL

'Ik haal continu werk uit de Feyenoord Business Club'

Het begon allemaal met een praatje bij het FBC Netwerkontbijt, maar inmiddels zijn Gert-Jan de Koning (Asbipro, foto onder) en Frank Evers (Imto Vastgoedonderhoud, foto boven) trouwe zakenpartners. De leden van de Feyenoord Business Club zijn het bewijs dat netwerken loont. ‘Wij denken altijd aan elkaar’, aldus De Koning.

Vanaf het moment dat Frank Evers als introducee de zakelijke ruimtes van Feyenoord betrad wist hij het zeker: dit kan wel eens interessant zijn. ‘Als ik ergens binnenkom en ze kennen me niet denk ik: hier moet ik wat mee doen. Deze mensen moet ik leren kennen’, aldus de DGA van Imto Vastgoedonderhoud. Evers ziet al snel de meerwaarde van de Feyenoord Business Club. ‘Kennismaken met onbekenden, daar zit de handel in. Daarom werken de tafelwissels tijdens het FBC Netwerkontbijt perfect.’ Evers doelt op de netwerkrondes tijdens het evenement in de ochtend, dat meerdere keren per jaar plaatsvindt. Door middel van korte pitches kan ieder FBC-lid toelichten wat hij of zij voor de andere leden kan betekenen.

Directe klik

Als directeur van een bedrijf in vastgoedonderhoud en schilderwerk viel het Evers op dat hij voor veel FBC-leden iets kon betekenen. ‘Ik heb een makkelijke discipline, waar veel van de 900 leden mee te maken krijgen.’ Zo ook Asbipro, het bedrijf van Gert-Jan de Koning dat gespecialiseerd is in isolatie. ‘Aan tafel bij het FBC Netwerkontbijt bleken we elkaar eigenlijk al te kennen, want ongeveer veertig jaar geleden waren we buren. We hadden direct een klik, zeker nadat we elkaar vertelden wat we inmiddels deden’, legt De Koning uit. Inmiddels timmeren de FBC-leden flink aan de weg op het gebied van duurzaamheid. ‘Wanneer we gevels reinigen moet het proceswater opgevangen, weggebracht en gefilterd worden. Een intensief proces, waarvoor we gezamenlijk een systeem ontwikkelen’, aldus Evers, die tevens schilderwerk gaat verrichten bij de woning van De Koning.

‘Het is goed om veel je gezicht
te laten zien bij de
Feyenoord Business Club’

Continu werk

‘Het is goed om veel je gezicht te laten zien bij de Feyenoord Business Club’, concludeert Evers na het delen van zijn succesverhaal. ‘Dan merk je dat je er continu werk uit haalt.’ De DGA van Imto Vastgoedonderhoud geeft wel toe dat hij een echte netwerker is. ‘Bovendien heb ik een speciale tactiek. Voorafgaand aan een FBC-evenement kijk in via de app wie er aanwezig is. Als daar een interessant bedrijf bij zit bel ik Peter (Brunings, red.) om mij tijdens het evenement voor te stellen aan diegene.’ De gezamenlijke passie voor Feyenoord zou dan zomaar tot een intensieve samenwerking kunnen leiden, merken Evers en De Koning reeds.