TONNY VILHENA

Al acht seizoenen een topper in De Kuip

Tonny Vilhena is bij Feyenoord bezig aan zijn achtste (!) seizoen in het eerste team. Hij is nog maar 23 jaar oud, maar al heel lang een basisspeler en nu eigenlijk niet meer weg te denken van het middenveld. Als echte Feyenoorder geniet hij nog altijd van de wedstrijden in De Kuip. ‘Deze club is gewoon fantastisch.’

Tonny gaat los na zijn goal tegen NAC Breda

Precies negentien dagen na zijn zeventiende verjaardag maakte Tonny Vilhena zijn eerste minuten als speler van Feyenoord 1. Hoofdtrainer Ronald Koeman liet hem in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo debuteren. Feyenoord verloor helaas met 2-1, maar voor de club was het toch een bijzondere dag.


Tonny was namelijk een speler uit de eigen opleiding. Dat hij uiteindelijk in Feyenoord 1 mocht spelen, was een mooi voorbeeld voor de andere jongens van Feyenoord Academy. ‘Ik ben hier als kleine jongen begonnen,’ vertelt Tonny nu. ‘Als je dan op zondagen hier in De Kuip je thuiswedstrijden mag spelen, mag je denk ik heel trots zijn.’


Dat is Tonny dan ook, eigenlijk al sinds zijn debuut op 22 januari 2012. Hij maakte sindsdien veel mee bij de club. Zo weet iedereen wel dat hij een belangrijke speler was toen Feyenoord in het seizoen 2016-2017 kampioen van Nederland werd. Je zult vast ook nog wel weten dat hij Feyenoord met goals in bekerwedstrijden naar de finales in 2016 en 2018 hielp. En herinner je zijn goal in de Europa League tegen Manchester United nog?

Wist je dat...

Tonny al vijf prijzen won met Feyenoord? Hij won de landstitel in 2017, de KNVB Beker in 2016 en 2018 en de Johan Cruijff Schaal in 2017 én aan het begin van dit seizoen!

Maar een speler die zoveel mooie dingen heeft meegemaakt en die zo belangrijk is geweest, maakt toch vaak een mooie stap naar het buitenland? ‘Dat ik al acht seizoenen bij Feyenoord speel is zeker heel lang,’ lacht Tonny.


‘Het voelt gewoon goed. Er zijn wel clubs gekomen die mij wilden hebben, maar ik ben happy bij Feyenoord. Ik ben daarom ook blij dat ik nog steeds wedstrijden voor Feyenoord mag spelen. Het gevoel moet goed zijn als je naar een andere club gaat. Op dit moment is mijn gevoel bij Feyenoord nog gewoon goed. Deze club is gewoon fantastisch.’

Met de kampioensschaal

Wist je dat...

het seizoen 2017-2018 het meest productieve seizoen van Tonny was? Hij scoorde vorig seizoen 11 keer in 33 competitiewedstrijden.

De Johan Cruijff Schaal: zijn vijfde prijs als Feyenoorder