MEEKIJKEN MET...


HET GRASTEAM

Bij Feyenoord draait alles om zondagmiddag 14:30 uur. Dat is het moment waarop het eerste team doorgaans in actie komt, maar daar laden niet alleen de spelers en stafleden zich iedere week weer voor op. Het Online Feyenoord Magazine geeft Legioen-leden een exclusief kijkje achter de schermen bij medewerkers buiten de schijnwerpers. In deel III speciale aandacht voor het grasteam.

VROEG UIT DE VEREN

Ook als Feyenoord 1 pas vanaf 16:45 uur in actie komt in De Kuip, moet het grasteam vroeg uit de veren. Zeker als het de nacht voor de wedstrijd – Feyenoord – Fortuna Sittard – gesneeuwd heeft en het veld bedekt is met een dikke laag sneeuw.

SNEEUWSCHUIVERS

Het grasteam, dat onder leiding staat van grasmeester Erwin Beltman (links), schuift de sneeuw er handmatig af. Dit om te voorkomen dat het heilige gras beschadigd wordt. ‘Nooit, maar dan ook nooit, zul je mij of een van mijn teamleden sneeuw zien ruimen met een trekker op een grasveld,’ laat Beltman weten op Twitter.

WARMTELAMPEN

Er komen wel machines op het gras te staan. Warmtelampen, om precies te zijn, ter bevordering van het herstel en de groei van de sprieten.

GRASTEAM

Erwin Beltman is de frontman (‘grasmeester’) van het grasteam, maar doet het natuurlijk niet alleen. Hij geeft leiding aan een groep mannen die er alles aan doen om de velden in De Kuip en op trainingscomplex 1908 tiptop in orde te krijgen.


Eindejaars-
quiz

MAAIEN

Om het gras de perfecte lengte te geven, wordt de mat op de wedstrijddag nog kort gemaaid. Dat gebeurt meerdere keren in aanloop naar een wedstrijd.

KALK

De kalklijnen betekenen de finishing touch en worden gezet nadat het speelveld er an sich perfect bij ligt.

SPELERS

En niet alleen wij vinden dat de grasmat er iedere keer weer fantastisch bij ligt. De aanvoerders van de Eredivisieclubs riepen het speelveld in De Kuip afgelopen jaar voor de vijfde keer op rij uit tot Beste Grasmat van de Eredivisie! Ook Robin van Persie is hier over te spreken.

VOOR EN NA DE WEDSTRIJD

Voor aanvang en in de rust kun je het grasteam nog wat graspollen terug de grond in zien prikken of zien struinen over het veld, maar…

TIJDENS HET DUEL

…tijdens de wedstrijd moeten ze lijdzaam toezien hoe hun kunstwerkje wordt bekrast met tackles en trappen.

HERSTELWERKZAAMHEDEN

Gelukkig kunnen ze deze schade vaak snel na afloop al (deels) repareren en begint de voorbereiding richting de eerstvolgende thuiswedstrijd alweer!


Het dagboek van… Cheick Touré