MEEKIJKEN MET...


HET MEDIATEAM

Bij Feyenoord draait alles om zondagmiddag 14:30 uur. Dat is het moment waarop het eerste team doorgaans in actie komt, maar daar laden niet alleen de spelers en stafleden zich iedere week weer voor op. Het Online Feyenoord Magazine geeft Legioen-leden een exclusief kijkje achter de schermen bij medewerkers buiten de schijnwerpers. In deel I speciale aandacht voor het mediateam van Feyenoord.

MATCHDAY

Op de dag van de wedstrijd begint het al bij iedere Feyenoorder te kriebelen op het moment dat de wekker gaat. Zo ook bij de heren van het mediateam. Bij aankomst in het stadion, altijd ruim drie uur van tevoren, is er een korte bespreking. Voor Feyenoord – Excelsior gebeurde dat met Max Timmers, Mitchell Minnaard, Bas Abresch, Rens de Waard en Japke van Katwijk (v.l.n.r.).

BUSAANKOMST

De aankomst van de spelersbus markeert het begin van de wedstrijdvoorbereiding van Feyenoord 1 in het stadion. Het is dus ook iedere week weer een belangrijk moment voor het mediateam, dat de aankomst in beeld brengt en die beelden deelt met de supporters.

OPSTELLING

De beelden worden gedeeld via de officiële kanalen op Twitter, Instagram, Facebook, YouTube, Feyenoord.nl en de officiële Feyenoord App. Dit geldt uiteraard ook voor de opstelling.

LIVEBLOG

Er loopt rondom wedstrijden en grote evenementen op Feyenoord.nl en in de Feyenoord App een liveblog, waarin de supporters van minuut tot minuut op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen.

VOORBESCHOUWEN

Daarin worden ook de quotes van Giovanni van Bronckhorst voor aanvang van de wedstrijd meegenomen. Het is een manier om de spanning op te bouwen richting het duel van die dag, maar ook een wijze om de supporters goed te informeren over de redenen voor een wijziging in de opstelling of afwezigheid van een speler.

FOTOGRAFIE

De fotografie wordt bij Feyenoord verzorgd door clubfotografen John en Maarten (foto) de Pater. Ook zij leggen week in week uit de dag en route van Feyenoord 1 vast, van de spelersbus naar de warming-up en van de opkomst tot het eind van de wedstrijd.

SPANNING

De spanning is kort voor de wedstrijd het grootst. Niet alleen bij de supporters, maar ook bij de spelers. Die spanning wordt van dichtbij vastgelegd en nog net voor het fluitsignaal online geplaatst.

HEILIG GRAS

Zo wil het mediateam iedere supporter die de officiële kanalen van Feyenoord volgt het gevoel geven dat hij met de elf Feyenoorders het heilige gras van De Kuip op stapt.

PERSTRIBUNE

Tijdens de wedstrijd volgen de leden uit het mediateam de wedstrijd vanaf de perstribune. Daar zitten ook de persvoorlichters (Raymond Salomon, Samuël Sanches en Judith Vermulst) van Feyenoord.

ACTUELE BEELDEN

John (foto) en Maarten de Pater voeden de collega’s met prachtige actiefoto’s uit de wedstrijd, die direct met een tekstje worden gedeeld of met een tekstuele toevoeging in het beeld – rust- of eindstand bijvoorbeeld –over de kanalen worden verspreid.

SOCIAL MEDIA

Als een speler iets bijzonders heeft gepresteerd, een hoofdrol heeft gehad of een mooie actie heeft gemaakt, kan het zijn dat hij na afloop nog wordt gestrikt door iemand van het mediateam voor een foto of filmpje. Na Feyenoord – Excelsior (3-0) was dat Jan-Arie van der Heijden, wegens zijn fraaie hakgoal.

NAPRATEN

Nabeschouwen doet het mediateam op de officiële kanalen, met leuke feitjes, foto’s, teksten van hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst en spelers voor de camera van Feyenoord TV.

VOLG FEYENOORD VIA…

Naast de officiële Feyenoord-website beschikt Feyenoord over verschillende andere officiële kanalen waarop je alles over de club kunt volgen: